datasenter

for dine data

DATASENTER PÅ NORSK JORD

Våre Datasentre er plassert på norsk jord. Sammen med våre partnere sørger vi for at det er kvalitet og fleksibilitet i vår leveranser. Vi kan tilby leielisensavtale med blant annet VMware (VSPP), Veeam (VP) og Microsoft (SPLA)

Fysisk sikkerhet

Datasenteret er fysisk sperret med to soner og alarm. Sonene er avskilt med to forskjellige adgangssystemer. I tillegg er det videoovervåking av adkomst til datarom.

Logisk sikring

Alle personer med tilgang til datasenteret har signert taushetserklæring. Det er flere brannmur-klynger mellom alle soner i nettverket.

TILGJENGELIGHET

For kjernetjenester er det en garantert oppetid på 99,6 %. Denne måles til enhver tid over tre måneders-perioder. Alle tjenester er koblet til nødstrøm, med full overvåking. Vi har solid redundans på alt utstyr, samt vår internettforbindelse fra to uavhengige leverandører.

Overvåking

Infrastruktur, både virtuell og fysisk, overvåkes for varme, røyk og fuktighet. I tillegg overvåkes alle systemkritiske enheter. All varsling skjer fortløpende direkte til skjerm i vårt operasjonssenter, per e-post til driftspersonell og per SMS til vaktpersonell. Hos os er sikkerhet i høysete.

BACKUP

Alle data er lagret på to fysisk adskilte lokasjoner. Standard tilbakekopieringsvindu er totalt 14 dager. Sikkerhetskopiering av hele vår virtuelle infrastruktur skjer hver natt, til separate lagringsenheter i datasenteret. Den andre kopien blir deretter overført til annen lokasjon, i et adskilt bygg. Sikkerhetskopiene kontrolleres daglig, og testes etter individuell avtale med kunde.

Skadelig programvare og datainnbrudd

Alle enheter er beskyttet bak sentrale brannmur klynger, med aktiv overvåking. Alle fysiske enheter er vedlikeholdt og beskyttet mot svakheter ved jevnlig oppdatering og overvåking. Virtuelle enheter er adskilt og segmentert i egne virtuelle nettverk. Disse er isolert slik at tilgang mellom hvert segment ikke er mulig. Sikkerhetsinnstillinger på enheter sørger for at risikoen for skadelig programvare er minimal.

I tillegg tilbys tjenester for utvidet sikkerhet som spam- og viruskontroll, to-faktor autentisering m.m.

Close Menu
×
×

Cart